15 dec
2011

Social media geïntegreerd in Online Dashboard

Geplaatst op donderdag 15 december 2011 door Publistat

Het Online Dashboard is uitgebreid met monitoring en analyse van social media. Uniek is de optie tot filtering en analyse door analisten in plaats van computers. Hierdoor blijft de gebruiker verschoond van ruis, kloppen de teneurbepalingen en door de geïntegreerde benadering met andere mediasoorten heeft iedere gebruiker met een druk op de knop een totaaloverzicht van tweets, artikelen en RTV-items per journalist, stakeholder of issue. 

Realtime informatie

Publistat maakt berichten op Facebook en Twitter ook realtime beschikbaar in een wordcloud, tweetfall, overzicht en trendgrafiek zodat u snel geattendeerd wordt op nieuwe onderwerpen. De wordcloud en berichten zijn doorklikbaar naar de originele items. Vanuit de tweetfall kunt u direct op tweets reageren. Naast het bekijken van de relevante items die Publistat handmatig monitort en voorziet van een inhoudscodering van de toon van het bericht is het ook mogelijk om alle berichten te bekijken.

Maatwerk

Bij Publistat stemmen we de selectiecriteria samen met u af aan de hand van uw wensen. Wilt u weten welke onderwerpen spelen, of is het voor u belangrijker te weten wie er toe doen op social media en wat zij over uw organisatie zeggen? We hanteren niet één standaard methode op basis van het aantal volgers of een invloedscore, maar kijken per opdracht welke informatie voor u belangrijk is. Om u te helpen te bepalen wie u moet volgen of welke onderwerpen van belang zijn, kan Publistat aanvullend kwalitatieve analyses of een netwerkanalyse uitvoeren om de voor u belangrijkste stakeholders in kaart te brengen. De Social media module in het Online Dashboard kan bovendien aangevuld worden met andere diensten van Publistat, zoals e-mailnieuwsalerts geschikt voor uw smartphone.

Publistat heeft de juiste combinatie van slimme mensen en technologie

Publistat volgt de ontwikkelingen op het gebied van automatische inhoudsanalyse op de voet. Onze conclusie is dat automatische tekstanalyses er tot nu toe onvoldoende in slagen de juiste boodschap uit social media berichten te vangen. Alleen getrainde analisten kunnen tot nog toe de juiste toonzetting zoals humor en ironie bepalen en uit honderden irrelevante items de berichten te selecteren die mogelijk invloed hebben op de reputatie van een organisatie.

Alle media geïntegreerd in één tool

Het Online Dashboard van Publistat is ingericht op een geïntegreerde aanpak van alle mediatypen: printmedia, radio en televisie, online nieuwsmedia en social media. In het Online Dashboard geeft Publistat u een overzicht van uw totale mediabeeld: van de landelijke kranten en televisie tot Facebookberichten en tweets die uw reputatie kunnen maken of breken.

Luisteren, Communiceren en Evalueren

Het dashboard kan eenvoudig uitgebreid worden met andere functionaliteiten zoals Mediacontact en/of Stakeholdercontact; modules om contacten met journalisten en stakeholders te beheren. Door alle modules met elkaar te combineren kunnen gebruikers hun communicatie-inspanningen en de effecten daarvan in de media aan elkaar koppelen.