Gwenn Beets

FotoGwennBeetsBegin september ben ik tijdens mijn studie Communicatiewetenschap begonnen aan mijn stage. Superleuk en leerzaam! De dagelijkse werkzaamheden richten zich op het monitoren en analyseren van nieuwsberichtgeving voor vele verschillende klanten, zoals banken, verzekeraars, bierbrouwers en de politie. Op deze manier kan ik mijn interesse voor actualiteit en mijn interesse voor analyses combineren.

Publistat biedt mij ook de mogelijkheid om een stageonderzoek uit te voeren. Ik heb onderzoek gedaan naar het verschil in de mate van personalisering in Instagram-berichten over Nederlandse landelijke politici op de Instagram-pagina’s van populaire en kwaliteitskranten. Publistat geeft de ruimte en de vrijheid, en denkt mee.

Tijdens mijn stage heb ik ook veel mogelijkheden gehad om meer te doen en mee te draaien in het ‘echte werk’. Zo heb ik de mogelijkheid gekregen om onderzoeksvaardigheden in de praktijk te brengen door onderzoek te verrichten naar de zichtbaarheid van topbestuurders op sociale media, in printmedia en in talkshows. Naar aanleiding van het onderzoek presenteerde directeur Jeroen Scholten de bevindingen op het Praktijkcongres Succesvol Persbeleid in het Spant! in Bussum. Ik ben mee geweest en heb daar met veel mensen uit het vak kunnen spreken. Ook heb ik meegewerkt aan en ben ik mee geweest naar een presentatie van de diensten van Publistat bij een mogelijke nieuwe klant, een academisch ziekenhuis. Dit gaf mij inzicht in de manier waarop bedrijven de diensten kunnen inzetten en de manier waarop bedrijven hun diensten kunnen presenteren. Publistat biedt mij dus mogelijkheden om zoveel mogelijk uit mijn stage te halen.

Naast hard werken en alle deadlines is Publistat een jong en gezellig bedrijf met een goede werksfeer met pubquizen en pingpongwedstrijden in de eigen Pub. Door de wisselende nieuwsberichtgeving over klanten en verschillende wensen van klanten zijn de dagen tijdens mijn stage nooit hetzelfde. 

Nu mijn stage afgelopen is, ben ik ook nog bij Publistat te vinden. Ik heb namelijk een baan aangeboden gekregen voor tijdens mijn studie. Als student redacteur zal ik nu een aantal ochtenden per week werken aan nieuwsoverzichten en rapportages.

Over de (afstudeer)stage lees meer »